Nominaties Big Brother Awards 2015 geopend!


Vanaf vandaag kan je jouw favoriete privacyschenders namen en shamen door ze te nomineren voor een Big Brother Award. Personen, bedrijven of overheden die zich het afgelopen jaar hebben onderscheiden met stevige inbreuken op de privacy van de Nederlandse burger, worden op 28 oktober 2015, tijdens het prijzengala in de Stadsschouwburg Amsterdam, in de schijnwerpers gezet. Dan wordt bekend gemaakt welke ‘winnaars’ dit jaar een award in ontvangst mogen nemen.

De nominaties sluiten op 8 oktober, waarna iedereen kan stemmen op de drie kandidaten die het vaakst genomineerd zijn.

Nederlanders voelen zich steeds ongemakkelijker bij inbreuken op hun privacy. Sommige bedrijven, overheden en personen trekken zich daar nog steeds weinig van aan. zegt Hans de Zwart, directeur van Bits of Freedom. “Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden voor mensen om daar zelf iets tegen te doen. En daar besteden we tijdens de Big Brother Awards aandacht aan.” Kaartjes zijn nu te koop via de website van de Stadsschouwburg Amsterdam.

De Big Brother Awards worden jaarlijks georganiseerd door Bits of Freedom. Het doel van de awards is om met een serieuze knipoog aandacht te vragen voor de staat van privacy in Nederland. De identiteit en gegevens van inzenders worden uiteraard niet openbaar gemaakt. Vorig jaar mochten toenmalig minister Opstelten van Veiligheid en Justitie en de Nederlandse Scholen een award mee naar huis nemen en ontving Edward Snowden de positieve Winston Award.

Hou deze site in de gaten voor updates! Zit je op Twitter of Facebook, dan kun je #BBA15 volgen. En als je echt niets wilt missen kun je je aanmelden voor de tweewekelijkse nieuwsbrief van Bits of Freedom.

Bekijk de vorige, tiende Big Brother Awards - de BBAX

Als je nu al kandidaten wilt nomineren voor de volgende Big Brother Awards, op 28 oktober 2015, dan kan dat! Binnenkort volgt op deze plek meer informatie over die avond.

Foto van thehospages
Foto van thehospages

Op 16 december 2014 werden de laatste Big Brother Awards weer uitgereikt. Deze bijzondere, tiende editie van de awards – de BBAX – vond plaats in een bijzondere locatie: de grote zaal van de Stadsschouwburg Amsterdam. Je kunt de uitreiking aan de winnaars, de uitreiking van de Winston Award aan Edward Snowden, de keynote van Aral Balkan, de verschillende privacy protest songs of de avond in zijn geheel nu terugkijken!

 

Help mee

De voorgaande tien prachtige edities van de Big Brother Awards hebben we kunnen organiseren door de onmisbare hulp van steengoede vrijwilligers. Ook dit jaar kunnen we extra hulp goed gebruiken. Daarom zijn we nu op zoek naar vrijwilligers die ons kunnen helpen bij:

  • Foto’s maken op de avond zelf – 28 oktober in de Stadsschouwburg Amsterdam
  • Bezoekers en sprekers ontvangen op de avond zelf28 oktober in de Stadsschouwburg Amsterdam
  • Bijhouden van de media waarin de Big Brother Awards verschijnen – voorafgaand en na afloop van 28 oktober.

Dit zijn maar een paar manieren waarop je ons kunt hepen. Wil je jouw talenten willen inzetten voor de organisatie van de Big Brother Awards? Stuur dan een mailtje Evelyn Austin: Evelyn.Austin@bof.nl

 

De winnaars: Opstelten en de Nederlandse Scholen

De winnaars van de speciale, tiende editie van de Big Brother Awards in 2014 zijn minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten en de Nederlandse Scholen. Opstelten mocht de Publieksprijs mee naar huis nemen vanwege het in stand houden van de bewaarplicht, het doorzetten van zijn hackplannen, het structureel negeren van privacybezwaren en het verdacht maken van alle Nederlanders. De Nederlandse Scholen ontvingen de Expertprijs voor op grote schaal gegevens van kinderen uitwisselen met uitgevers van lesmateriaal.

Continue reading “De winnaars: Opstelten en de Nederlandse Scholen”